Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marmelad med lingon, honung och lagerblad

Fransk finess på våra kära lingon! Den syrligt fylliga smaken på denna marmelad är ­underbar till krämig ost.

Marmelad med lingon, honung och lagerblad
Marmelad med lingon, honung och lagerblad
Marmelad med lingon, honung och lagerblad
Marmelad med lingon, honung och lagerblad Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kglingon
  • 10lagerblad
  • 2 dlrödvinsvinäger
  • 1,5 dlhonung
  • 600 grörsocker

Tillbehör

  • ost- t ex brillat-savarin
  • surdegsbröd med råg- t ex pain de seigle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.

  2. Skölj lingonen om de är färska och lägg dem tillsammans med lagerbladen i en djup, ugnssäker form. Häll över vinäger, honung och socker.

  3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå 6–8 timmar. Rör om då och då.

  4. Plocka ut lagerbladen och mixa lingonen med mixerstav.

  5. Häll marmeladen i glasburkar och ställ dem i ugnen ca 1 timme så att de konserveras. Låt kallna och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?