Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade sommarbär med pistaschglass

Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt i stället, t ex mango, vindruvor och melon.

Marinerade sommarbär med pistaschglassMarinerade sommarbär med pistaschglassMarinerade sommarbär med pistaschglass

Ingredienser

  • 2 lbär- t ex hallon, blåbär, smultron eller jord
  • 2,5 dlrosévin
  • 1 dlhonung
  • 1vaniljstång
  • mynta

Pistaschglass

  • 200 gpistaschnötter- salta, med skal
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • 5äggulor
  • 2 dlströsocker
  • grön hushållsfärg- några droppar

Gör så här

  1. Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.

  2. Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.

  3. Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 min mellanrum tills glassen frusit.

  4. Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta

Vad tyckte du om receptet?