Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt i stället, t ex mango, vindruvor och melon.
Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.
Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.
Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 min mellanrum tills glassen frusit.
Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta