Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor  

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor är en fluffig dessert. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor  Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor  Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gbär- färska
  • 0,5vaniljstång
  • 1 mskfläderblomssaft- konc

Fläderblomsmousse

  • 0,5vaniljstång
  • 250 gmascarponeost
  • 0,75 dlfläderblomssaft- konc
  • 3 mskflorsocker
  • 1 dlvispgrädde

Pistaschsmulor

  • 50 gsmör
  • 1 dlpistaschnötter- skalade, saltade
  • 1 dlhavregryn
  • 4 mskströsocker

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät. Vispa ­grädden lätt och vänd ner i ost­smeten. Låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 min. Låt kallna.

  4. Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären pistaschsmulor och garnera med mynta

Vad tyckte du om receptet?