Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor är en fluffig dessert. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.
Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät. Vispa grädden lätt och vänd ner i ostsmeten. Låt stå i kylen ca 30 min.
Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 min. Låt kallna.
Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären pistaschsmulor och garnera med mynta