Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa spett kan du med fördel förbereda en dag i förväg. Vill du göra det extra smidigt när det är dags att lägga dem på grillen trär du dem på spett redan innan du marinerar. Tänk bara på att vända på dem någon gång under marineringen.
Koka potatisen i cirka 10 minuter i saltat vatten tills de börjar bli mjuka men fortfarande har en hård kärna.
Skala och skär under tiden stek-löken på mitten och rödlöken i klyftor.
Häll av potatisen och dela eventuellt större potatisar i mindre bitar så att alla är ungefär lika stora som en liten färskpotatis.
Riv eller pressa vitlöken och blanda med olivolja, timjan, lönnsirap och svartpeppar. Häll potatis och lökar i en vid skål eller i dubbla plastpåsar och slå på marinaden. Blanda runt så att allt täcks av marinad. Låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar, gärna längre.
Lägg under tiden grillspetten i blöt om du använder dig av varianter i trä.
Varva lök och potatis på grillspetten och krydda med salt runtom. Grilla över fin glöd (ej för hög värme) i cirka 4 minuter på varje sida tills potatisen och löken blivit mjuka och fått fin färg.
Servera genast, gärna med en enkel yoghurtsås smaksatt med exempelvis vitlök och rivet citronskal.
Recept från Mitt kök