Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade oxfiléspett

Citron, vitlök och spiskummin ger de här möra spetten med 

oxfilé en härlig smak.

Marinerade oxfiléspett
Marinerade oxfiléspett
Marinerade oxfiléspett
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 goxfilé
  • 2 mskolivolja
  • 1 stcitron- rivet skal och saft
  • spiskummin- 3/4 tsk mald
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • bladpersilja- till garnering
  • 16 stgrillspett- små

Gör så här

  1. Skär köttet i små tärningar, 2 x 2 centimeter.

  2. Blanda olivolja, citronskal och -saft, spiskummin och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om så att allt blandas. Låt marinera 2 timmar eller längre.

  3. Sätt ugnen på grill. Trä upp köttet på spetten och lägg dem på en oljad plåt.

  4. Grilla högt upp i ugnen cirka 8 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd spetten i hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök