Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade laxspett

Spetten får sötsalt smak av den asiatiska marinaden.

Marinerade laxspettMarinerade laxspettMarinerade laxspett

Ingredienser

  • 2 kglaxfilé- skinn- och benfri

Marinad

  • 1 dljapansk soja
  • 2 mskhonung
  • 2 mskingefära- riven
  • 2vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i 3 cm breda remsor på längden, dela dem i 10 cm långa bitar. Lägg laxbitarna på en bakpappersklädd plåt.

  2. Blanda marinaden och pensla laxbitarna rikligt. Stek laxen ca 10 min mitt i ugnen. Ta ut plåten och pensla med marinad som ligger på plåten. Låt kallna och förvara kallt fram till serveringen.

  3. Servering: Trä spett ivarje laxbit, pensla ev med mer avrunnen marinad och lägg upp på fat.

Vad tyckte du om receptet?