Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Putsa och skär lammsteken i 2 centimeter stora tärningar och lägg i en plastpåse.
Blanda rapsolja, citronoliv- olja, rosmarin, rivet citronskal och krossad svartpeppar i en skål. Häll marinaden över köttet i påsen. Stäng påsen och gnid runt marinaden. Låt köttet marinera 2 timmar i kylen.
Ta fram köttet och trä upp det på blötlagda träspett. Lägg på galler över en långpanna. Salta köttet. Grilla högt upp i ugnen, 250 grader och grillfunktion, cirka 6 minuter runtom. Vänd under tiden.
Skala vitlöksklyftorna och skär i skivor. Fräs vitlöken tills den blir gyllene, i olivolja i en kastrull. Låt olja och vitlök kallna i en skål.
Mixa sönder vitlök och olja med lite av lätt crème fraichen. Tillsätt sedan resten, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp spetten med rivet skal av citron och kvistar av rosmarin och servera med rostad vitlökssås och sallad.
Recept från Mitt kök