Receptet på smashed potato hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerade lammfärsspett. Så många härliga smaker ryms i den här rätten. Spetten passar perfekt till den smashade potatisen.
Mhamara: Sätt ugnen på 250°. Halvera och kärna ur paprikan. Lägg dem med den kupade sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna och dra av skalet.
Sänk ugnsvärmen till 200°. Lägg valnötterna i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen i ca 10 min. Gnid av det mesta av skalet i en ren handduk.
Skala vitlöken. Mixa paprika, valnötter, spara några till garnering, vitlök, citronsaft och kryddor. Tillsätt oljan, lite i taget. Krydda med salt.
Sänk ugnsvärmen till 175°. Skala och pressa vitlöken. Blanda lammfärsen med vitlök, ägg, persilja och kryddor. Dela färsen i 8 bitar och forma dem till avlånga biffar på grillspett.
Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.
Marinad: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, olja, mynta och honung. Ringla marinaden över spetten.
Bred ut mhamara på ett fat. Ringla på yoghurten och gör ett marmorerat mönster. Toppa med spett och granatäppelkärnor. Garnera med mynta eller persilja.
Receptet på smashed potato hittar du här: