Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade kycklingben med frukt- & tomatsalsa

Marinerade kycklingben med frukt- & tomatsalsa
Marinerade kycklingben med frukt- & tomatsalsa
Marinerade kycklingben med frukt- & tomatsalsa
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskmuscovadosirap
  • 2 mskdummy - only for migration- chilisås
  • 2 tskingefära- riven, färsk
  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • 0,5 tsksvartpeppar

Frukt & tomatsalsa

  • 0,51ananas
  • 1mango
  • 200 gkörsbärstomater
  • 3salladslökar
  • 1 mskakaciahonung
  • 1 mskrapsolja
  • salt- peppar
  • hjärtsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Marinad: Blanda soja, olja, muscovadosirap, chilisås, inge-

  3. fära, vitlök och svartpeppar i en stor plastpåse. Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till påsen och marinera i cirka 2 timmar.

  4. Ta upp kycklingbenen, lägg i en ugnsfast form och salta dem. Ugnsstek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  5. Salsa: Skala ananasen med vass kniv och skär den i tärningar. Dela

  6. och kärna ur mangon, skär frukt- köttet i klyftor och filea loss skalet. Skär fruktköttet i tärningar. Skiva salladslökarna och dela tomaterna

  7. i klyftor. Blanda i en skål och smaksätt med honung, olja, salt och peppar. Kan förberedas och stå klar i kylen.

  8. Servera med frukt- och tomat- salsa. Garnera med hjärtsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök