Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade jordgubbar med mandelcrème

Vill du ha en enkel dessert är förstås nyplockade jordgubbar en fröjd i sig. Med balsamvinäger och en crème gjord på färskost, mandel och honung blir desserten lite mer ”arbetad”, men är fortfarande väldigt enkel och fräsch.

Marinerade jordgubbar med mandelcrème
Marinerade jordgubbar med mandelcrème
Marinerade jordgubbar med mandelcrème
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar- små färska
  • 2 mskråsocker- eller strösocker
  • 2 mskbalsamvinäger- lagrad

Mandelmascarpone

  • 50 gsötmandel
  • 250 gmascarponeost
  • 3 mskhonung- flytande
  • bittermandelessens- 1-2 droppar

Gör så här

  1. Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen en kort stund före servering.

  2. Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt.

  3. Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans jordgubbarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök