Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rommarinerade jordgubbar med kokosglass

Marinerade jordgubbar med kokosglass, en härlig sommardessert. Kokossocker görs av kokosblommans nektar och har en fin karamellig smak och en vackert brun färg.

Rommarinerade jordgubbar med kokosglass
Rommarinerade jordgubbar med kokosglass
Rommarinerade jordgubbar med kokosglass
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 3 mskkokossocker
  • 2 mskvit rom
  • 0,5 dlmynta- strimlad

Glass

  • 0,5 lvaniljglass
  • 1 dlriven kokos

Gör så här

  1. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Rör socker och rom så att sockret löses upp. Blanda ner jordgubbarna och låt stå i rumstemperatur och marinera ca 1 timme.

  2. Vispa glassen fluffig med elvisp. Blanda i kokosen.

  3. Blanda jordgubbarna med mynta och servera dem med glassen. 

Vad tyckte du om receptet?

Flera goda efterrätter med jordgubbar hittar du här: