Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade kycklingvingar med hetta, som bryts av med en len dippsås på turkisk yoghurt, honung och citron.
Torka av kycklingvingarna. Skala och riv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman vitlök, chili, honung, chilisås, soja, olja, salt och peppar i en stor fryspåse. Lägg ner kycklingvingarna och massera runt marinaden. Låt marinera cirka 6 timmar i kylen.
Låt kycklingvingarna bli rumstempererade. Grilla dem, cirka 10 minuter per sida med indirekt grillvärme och vänd dem flera gånger under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Servera med dippsås och bröd.
Dippsås: Blanda yoghurt med honung, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.
Recept från Mitt kök