Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade grillade kycklingspett med ingefära och persika

Recept på marinerade kycklingspett. Supermöra spett med spännande smak. Persikorna blir söta och syrliga när de grillas.

Marinerade grillade kycklingspett med ingefära och persikaMarinerade grillade kycklingspett med ingefära och persikaMarinerade grillade kycklingspett med ingefära och persika
Marinerade grillade kycklingspett. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé
  • 3persikor
  • 2rödlökar

Marinad

  • 2vitlöksklyftor
  • 30 gingefära- färsk
  • 1jalapeñochili
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlwhisky
  • 0,5 dljapansk soja
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 msklönnsirap

Tillbehör

  • potatis- ugnsrostad
  • tsatsiki

Garnering

  • 0,5 krukatimjan

Gör så här

  1. Marinad: Skala och grovhacka vitlöken. Skala och skiva ingefäran. Kärna ur och grovhacka chilin. Lägg vitlök, ingefära, chili och salt i en mixerskål och mixa till ett fint hack. Tillsätt whisky, soja, 2 msk olja och lönnsirap och mixa ihop.

  2. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar och blanda dem med marinaden. Låt marinera i kylen i ca 3 tim, gärna längre.

  3. Halvera, kärna ur och skär persikorna i bitar. Skala och skär löken i stora klyftor. Ta kycklingen ur marinaden. Varva kyckling, persikor och lök på blötlagda grillspett av trä.

  4. Pensla spetten med 2 msk olja. Grilla på utegrill eller i grillpanna i ca 8 min tills kycklingen är genomgrillad. Repa och finhacka timjan och strö över spetten.

  5. Servera spetten med ugnsrostad potatis och tsatsiki.

Vad tyckte du om receptet?