Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerade kycklingspett. Supermöra spett med spännande smak. Persikorna blir söta och syrliga när de grillas.
Marinad: Skala och grovhacka vitlöken. Skala och skiva ingefäran. Kärna ur och grovhacka chilin. Lägg vitlök, ingefära, chili och salt i en mixerskål och mixa till ett fint hack. Tillsätt whisky, soja, 2 msk olja och lönnsirap och mixa ihop.
Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar och blanda dem med marinaden. Låt marinera i kylen i ca 3 tim, gärna längre.
Halvera, kärna ur och skär persikorna i bitar. Skala och skär löken i stora klyftor. Ta kycklingen ur marinaden. Varva kyckling, persikor och lök på blötlagda grillspett av trä.
Pensla spetten med 2 msk olja. Grilla på utegrill eller i grillpanna i ca 8 min tills kycklingen är genomgrillad. Repa och finhacka timjan och strö över spetten.
Servera spetten med ugnsrostad potatis och tsatsiki.