Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade blåmusslor

Recept på marinerade blåmusslor. Gör gärna marinaden en dag i förväg så att chili- och vitlökssmaken hinner sätta sig. 

Marinerade blåmusslor
Marinerade blåmusslor
Marinerade blåmusslor

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 2schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlvatten
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 5vitlöksklyftor
  • 5röda chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlfisksås
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlrisvinäger
  • 0,75 dlströsocker
  • 1citron- (0,5 dl pressad saft)

Gör så här

  1. Skrapa och ansa musslorna. Släng bort de musslor som inte är hela. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olivolja. Tillsätt musslorna och låt dem fräsa med ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, vin och salt och låt koka under lock 2 min tills musslorna öppnat sig. Låt dem rinna av.

  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chili. Värm alla ingredienser till marinaden utom citronsaften till ca 60º. Låt svalna.

  3. Blanda i citronsaften och häll marinaden över musslorna. Låt marinera 1–2 timmar i kylskåpet före servering.

Vad tyckte du om receptet?