Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerade ägg

Marinerade ägg passar blanda annat att servera i soppor. Det går utmärkt att spara marinaden och använda den som smaksättning i andra buljonger eller som dressing.

Marinerade ägg
Marinerade ägg
Marinerade ägg
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4ägg- gärna ekologiska

Marinad

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlsoja- japansk
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlmirin (söt matlagningssake)
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskrisvinäger
  • 1 tskingefära- riven
  • 1 tskchiliflakes- eller sriracha chilisås

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen 6–7 min, beroende på äggens storlek. Spola äggen i iskallt vatten ca 2 min. Skala dem.

  2. Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg äggen i marinaden och låt stå i kylen ca 12 timmar.

Vad tyckte du om receptet?