Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad tofu

Recept på marinerad tofu som passar utmärkt till både nudelsoppa och vegosushi.

Marinerad tofuMarinerad tofuMarinerad tofu
Marinerad tofu passar till både nudelsoppa och vegosushi. Foto: Lena Holmsäter

Ingredienser

  • 500 gnaturell tofu
  • 1 dltamarisoja
  • 1 mskingefära- färsk, riven
  • 1 mskvitlök- riven
  • 1röd chili
  • citrongräs- en stjälk
  • 2 msksesamfrön
  • 1 pktgroddar
  • 4morötter
  • 2kålrabbi
  • 1pak choi- eller spetskål
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär tofun i stora bitar. Blanda tamarisoja, hackad chili, riven ingefära och vitlök i en skål. Lägg i tofubitarna och låt marinera i 10–30 minuter. Skär morötter och kålrabbi i strimlor.

  2. Hetta upp en stekpanna och häll i olja. Ta upp tofubitarna från marinaden och strö på sesamfrön. Stek tofun i några minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat.

  3. Lägg i morötter och kålrabbi och stek i någon minut. Skär citrongräset i bitar och lägg i pannan. Häll på marinaden och låt steka tills grönsakerna fått färg.

  4. Skär pak choy i stora bitar och lägg i pannan precis innan servering. Plocka upp citrongräset, det ska inte ätas utan bara avge smak. Lägg upp på en tallrik och toppa med tofubitarna.

Vad tyckte du om receptet?