Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad sesamlax

Favoritmarinad med ­sesamsmak till lax – supergod även till kyckling!

Marinerad sesamlax
Marinerad sesamlax
Marinerad sesamlax
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 kglaxfilé- skinn- och benfri

Marinad

  • 2 dlsoja- ljus
  • 1,5 dllönnsirap- eller ljus sirap
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 msksesamolja

Topping

  • 0,5 dlsesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Häll soja, sirap, ättika och sesamolja i en kastrull. Låt koka ca 5 min, till lätt simmig konsistens. Låt kallna.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Häll i hälften av marinaden och låt marinera i kylen ca 2 timmar. Vänd påsen då och då.

  3. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen med marinaden på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfröna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills innertemperaturen är 55°. Ringla över resten av marinaden.

Vad tyckte du om receptet?