Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marinerad rabarber och hallon med vit chokladsmuldeg. Sommar i en dessert! Smuldegen som blir över kan förvaras i en tättslutande burk i kylen där den är hållbar i ca 2 veckor.
Ansa och skiva rabarbern tunt. Koka upp socker, vatten, citronsaft och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka i cirka 5 minuter. Ta kastrullen från plattan. Blanda ner rabarber och hallon i lagen och låt stå i ca 15 min.
Smuldeg: Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop mjöl, smör och socker. Blanda i chokladknapparna. Bred ut smulet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills smulet fått fin färg i ca 8 min. Rör om efter halva tiden. Låt smulet kallna.
Servera rabarber och hallon med glass och strö över smulet.