Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad manchego


Manchego är en jättegod spansk hårdost av får som finns i allt från milda varianter till ordentligt lagrade.

Marinerad manchego
Marinerad manchego
Marinerad manchego

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gmanchego
  • 500 gvindruvor- gärna gröna och blå
  • rosmarinkvistar
  • 10svartpepparkorn
  • 3lagerblad
  • 6 dlolivolja- av bra kvalitét

Gör så här

  1. Skär osten i mindre bitar, cirka 2 x 2 centimeter. Skölj och torka druvorna. Dela vindruvsklasen i små klasar.

  2. Varva ost, druvor, rosmarinkvistar,­ pepparkorn och lagerblad i en väl rengjord glasburk.

  3. Häll på oljan, den ska täcka ost och druvor. Låt marinera i kylen något dygn. Ta fram burken i god tid före servering, eftersom olivolja blir grumlig av kylan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök