Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad lammytterfilé på spett

Små spett med möra saftiga tärningar av lamm eller annat mört kött är utmärkt som plockmat.

Marinerad lammytterfilé på spett
Marinerad lammytterfilé på spett
Marinerad lammytterfilé på spett

Ingredienser

  • 1 kglammytterfilé
  • 1 kglammytterfilé

Marinad

  • 0,5 dlkinesisk soja
  • 0,5 dlchilisås- av ketchuptyp
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskworcestershiresås
  • 1 tskrosmarin
  • 1vitlöksklyfta- pressad

Garnering

  • sesamfrön

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i sockerbitstora tärningar.

  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

  3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar, 1–3 min beroende på hur du vill ha ditt kött. Trä 3 köttbitar på varje spett, doppa i sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?