Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerad lammrostbiff med vitlök, citron och rosmarin. Marinerad lammrostbiff kan man göra 2 dagar i förväg. Får du inte tag på rostbiff går det även bra med entrecôte.
Sätt ugnen på 150°. Skala och krossa 3 vitlöksklyftor och lägg dem i en mortel. Plocka 3 rosmarinkvistar från den träiga grenen och grovhacka. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Lägg rosmarinen i morteln tillsammans med citronskal och citronsaft och mortla till en massa. Spara de urpressade citronerna.
Bryn lammköttet i en het stekpanna med smör och olja tills det har fått fin färg på alla sidor. Salta och peppra och klappa in örtblandningen noga. Skär gärna små hål i lammsteken och tryck in kryddblandningen.
Skala 5 vitlöksklyftor och lägg dem, 4 rosmarinkvistar och citronerna i en ugnssäker form. Lägg lammrostbiffarna ovanpå.
Tillaga köttet mitt i ugnen till 62° innertemperatur, ca 45 min.
Marinad: Skala och finhacka löken. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåp 1-2 dagar. Vänd köttet någon gång så att det får en jämn smak av marinaden.
Skär köttet i tunna skivor före servering.