Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerad lammentrecôte med risotto. Den krämiga risotton innehåller smulad fetaost som ger en härlig sälta och god krämighet. Passar perfekt till det citronmarinerade lammet.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med 2 msk olja, 2 msk rosmarin, salt och peppar. Lägg köttet i marinaden och låt stå i rumstemperatur ca 10 min.
Sätt ugnen på 125°. Stek köttet i marinaden tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 30 min. Höj ugnsvärmen till 250° varmluft.
Skär 100 g fetaost i små tärningar. Lägg tärningarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg tomater och oliver vid sidan av osten. Ringla över 1 msk olja och lägg på rosmarinkvistar. Sätt in plåten högt upp i ugnen ca 10 min.
Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med salt. Smula ner 100 g fetaost och rör om.
Skär köttet i skivor. Servera med risotton toppad med rostad fetaost, oliver och tomater.