TIPS! Den varma kikärtsröran är också god till ugnsrostade grönsaker
Recept på ugnsbakad kyckling hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på harissamarinerad kyckling med kikärtsröra och rosmarin. Fantastiskt goda smaker tillsammans, kryddig spiskummin, örtsmakande rosmarin och lite chilihet harissa.
Rosta spiskumminen i en torr stekpanna. Skala och hacka vitlöken. Lägg kikärter och vitlök i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka upp och tillsätt spiskummin. Mixa slätt med mixerstav. Mixa i smöret och krydda med salt och peppar.
Kyckling: Skala och finhacka vitlöken. Repa rosmarinen och finhacka bladen. Blanda ihop vitlök, rosmarin, olja, harissa och honung.
Lägg ut lårfileérna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar. Stek kycklinglårfiléerna runt om på medelhög värme tills de har fått fin färg och är genomstekta. Lägg kycklingen i marinaden.
Rosmarin: Stek rosmarinen i olja tills den är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
Koka upp vatten och buljongtärning. Värm kikärterna i buljongen.
Lägg kikärtsröra på tallrikar. Lägg på kycklingen och lite av marinaden. Garnera med kikärter och rosmarin.
TIPS! Den varma kikärtsröran är också god till ugnsrostade grönsaker
Recept på ugnsbakad kyckling hittar du här: