Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad kyckling i kokos

Kycklingfiléerna bör marinera minst 1 timme innan de bryns och får sedan bräsera i kokossås.

Marinerad kyckling i kokos
Marinerad kyckling i kokos
Marinerad kyckling i kokos

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- små, ca 200 g
  • 3 msksoja
  • 1lime- rivet skal
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskingefära- färsk och riven
  • 1spansk peppar (chili)- färsk och finhackad
  • 1 tskrapsolja
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 1 burkkokosmjölk- light 165 ml

Tillbehör

  • 125 grisnudlar
  • 100 ggurka
  • 80 gsalladsblad

Gör så här

  1. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan, 3-4 tvärgående snitt. Blanda soja, limeskal, vitlök, ingefära och pepparfrukt. Lägg det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 1 timme.

  2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden men spara den till såsen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 1 min på varje sida.

  3. Häll på vatten, resten av marinaden och smula ner buljongtärningen. Låt koka på medelgod värme ca 5 min. Häll på kokosmjölken och låt koka ytterligare 5 min. Vänd gärna filéerna några gånger under tiden.

  4. Servera med kokta risnudlar och sallad. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.

Vad tyckte du om receptet?