Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill

Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill är en rätt där den söta och krispiga kålrabbin, som är en något bortglömd grönsak, förtjänar att få spela huvudrollen. 

Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill
Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill
Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill
God marinerad kålrabbi med citron och dill. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 325 gkålrabbi
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskdill- hackad
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmsalt
  • 1 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skär den i tunna halvmånar. Lägg dem i en bunke.

  2. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över kålrabbin. Blanda runt och låt stå ca 10 min.

  3. Lägg kålrabbin på ett fat och servera.

Vad tyckte du om receptet?