Kökstipset! Överbliven sås kan sparas i kylen i flera dagar, men såsen kan också halveras i mängd om så önskas.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på koriandermarinerad schnitzel med sataysås, nudelsallad och sparrisbroccoli. Köttet får en spännande smak av koriander och serveras med en söt, krämig och snabblagad jordnötssås. Till det en fräsch nudelsallad som serveras ljummen eller varm.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka koriandern. Rör ihop -vitlök, koriander, olja, socker och salt och blanda med kött och broccoli. Låt marinera i ca 20 min.
Grilla köttet på hög medelvärme i 2–3 min på varje sida och broccolin i ca 2 min. Låt köttet vila i ca 10 min.
Sataysås: Vispa ut currypastan i kokosmjölken i en kastrull. Vispa i jordnötssmöret. Låt såsen koka upp under vispning och krydda med fisksås, socker och soja.
Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
Nudelsallad: Koka nudlarna mjuka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i lite kallt vatten. Låt rinna av. Skiva gurkan tunt.
Blanda nudlarna med olja, limesaft och soja. Vänd i spenaten. Lägg nudlarna på ett fat och strö över gurka och groddar.
Skär köttet i skivor och servera med grillad broccoli, nudelsallad, sataysås, dressing och lime.
Kökstipset! Överbliven sås kan sparas i kylen i flera dagar, men såsen kan också halveras i mängd om så önskas.