Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad grillad schnitzel med sataysås och nudelsallad

Recept på koriandermarinerad schnitzel med sataysås, nudelsallad och sparrisbroccoli. Köttet får en spännande smak av koriander och serveras med en söt, krämig och snabblagad jordnötssås. Till det en fräsch nudelsallad som serveras ljummen eller varm.

Marinerad grillad schnitzel med sataysås och nudelsalladMarinerad grillad schnitzel med sataysås och nudelsalladMarinerad grillad schnitzel med sataysås och nudelsallad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 700 gschnitzlar- i skivor av bog (rapsgris)
  • 250 gsparrisbroccoli
  • 2vitlöksklyftor- stora
  • 1 krukakoriander
  • 3 mskjordnötsolja
  • 1 mskrårörsocker
  • 1 tsksalt

Sataysås (jordnötssås)

  • 2 mskröd currypasta
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 2 dljordnötssmör- crunchy
  • 3 mskasiatisk fisksås
  • 2 mskrårörsocker
  • 2 mskljus soja

Ingredienser

  • 2 mskthailändsk soja- eller japansk soja
  • 1,5 mskpressad lime
  • 1 msksesamolja
  • 2 tskrårörsocker

Nudelsallad

  • 200 grisnudlar
  • 0,5gurka
  • 1 mskpressad lime
  • 1 msksesamolja
  • 0,5 mskthailändsk soja- eller japansk soja
  • 100 gbabyspenat
  • 0,5 askböngroddar

Tillbehör

  • lime

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka koriandern. Rör ihop -vitlök, koriander, olja, socker och salt och blanda med kött och broccoli. Låt marinera i ca 20 min.

  2. Grilla köttet på hög medelvärme i 2–3 min på varje sida och broccolin i ca 2 min. Låt köttet vila i ca 10 min.

  3. Sataysås: Vispa ut currypastan i kokosmjölken i en kastrull. Vispa i jordnötssmöret. Låt såsen koka upp under vispning och krydda med fisksås, socker och soja.

  4. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.

  5. Nudelsallad: Koka nudlarna mjuka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i lite kallt vatten. Låt rinna av. Skiva gurkan tunt.

  6. Blanda nudlarna med olja, limesaft och soja. Vänd i spenaten. Lägg nudlarna på ett fat och strö över gurka och groddar.

  7. Skär köttet i skivor och servera med grillad broccoli, nudelsallad, sataysås, dressing och lime.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Överbliven sås kan sparas i kylen i flera dagar, men såsen kan också halveras i mängd om så önskas.