Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad getost med parmaskinka

Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning.

Marinerad getost med parmaskinka
Marinerad getost med parmaskinka
Marinerad getost med parmaskinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 ggetost
  • 100 glufttorkad skinka
  • kvistartimjan- färska
  • rosmarinkvistar- färska
  • 4 stlagerblad
  • 4 stvitlöksklyftor- skalade
  • 5 dlolivolja- extra virgin

Gör så här

  1. Dela osten i mindre bitar. Dela skinkskivorna på längden.

  2. Vira en skinkskiva runt varje ostbit och stick in en örtkvist.

  3. Varva ost, lagerblad, vitlök och örter i en vacker, väl rengjord glasburk som rymmer 3/4 liter.

  4. Häll på oljan och låt marinera i kylen minst 1–2 dygn. Ta fram burken i god tid innan servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla. Osten håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en tät glasburk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök