Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning. Gör marineringen några dagar i förväg och servera med rostat lantbröd.
Dela osten i mindre bitar. Dela skinkskivorna på längden. Vira en skinkskiva runt varje ostbit och stick in en örtkvist.
Varva ost, örtkvistar, lagerblad, vitlöksklyftor och pepparkorn i en väl reng jord glasburk som rymmer cirka 3⁄4 liter.
Häll på oljan och låt marinera i kylen i minst 1–2 dygn. Ta fram burken i god tid innan servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla. Osten håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en tät glasburk.