Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på snabbmarinerad fläskytterfilé med nudlar. En rätt som kan serveras varm, ljummen eller kall. Den kinesiska kryddan five spice blandas i en spännande och kryddig marinad som fungerar perfekt som sås eller dressing.
Blanda soja, 1/2 dl socker, riven ingefära och five spice-kryddan. Koka upp och låt svalna till rumstemperatur. Häll marinaden över köttet och marinera i rumstemperatur i ca 10 min.
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Sätt ugnen på 175°.
Skär gurkorna på längden i 4 långa bitar. Blanda 2 msk vinäger, 2 tsk socker, chiliflakes och 1 krm salt. Häll dressingen över gurkan och låt stå i ca 10 min.
Ta upp köttet och torka av det. Stek köttet runtom på medelvärme i 3 msk smör. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt i en köttermometer. Häll på marinaden och ugnsstek till köttets innertemperatur är 70°, beräkna ca 20 min.
Ta köttet ur marinaden och skär det i tunna skivor. Lägg köttet tillsammans med nudlar och sallad på ett fat. Häll på marinaden och servera med gurkorna.