Tips: Marinaden som blir över kan du frysa i istärningslåda och använda som smaksättning när du gör grytor eller soppor.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tips: Marinaden som blir över kan du frysa i istärningslåda och använda som smaksättning när du gör grytor eller soppor.
Pensla köttet med oljan och gnid in det med smulat salt, vitlök och citronpeppar.
Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna, lägg i köttet och bryn vackert brunt runtom, 5-10 minuter.
Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in köttermometer så att spetsen kommer in i den köttigaste delen av köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen till 70-71° innertemperatur.
Ta upp köttet, lägg på en bit folio och låt svalna. Sila skyn.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Blanda i den silade skyn. Lägg köttet med marinaden i dubbla plastpåsar eller övertäckt i en bunke och låt marinera i kylskåp 3-4 timmar, gärna över natten. Vänd köttet då och då.
Jordgubbssalsa: Snoppa av och skär jordgubbarna i små bitar. Skala och hacka löken. Blanda jordgubbar, lök, citronsaft och vinäger. Krydda med rosépeppar och smulat flingsalt.
Fetaostsås: Mixa ihop fetaosten delad i mindre bitar och gräddfilen. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Servering: Ta upp köttet och skär det i bitar. Skeda över lite marinad. Garnera med färska örter och servera med jordgubbsalsa och fetasås.
Tips: Marinaden som blir över kan du frysa i istärningslåda och använda som smaksättning när du gör grytor eller soppor.
Recept från Mitt kök