Recept av Maria Silfverschiöld
Prenumerera på Allt om Mat - hitta aktuell kampanj här!



Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerad dovhjortytterfilé. Smakrik filé som serveras i tunna skivor. Allt som krävs är lite tålamod, för köttet ska ligga länge i sin marinad. Filén är lika god varm som kall.
Marinad: Repa bladen från basilikan. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser med vattnet i en skål.
Lägg filén i marinaden så att hela täcks av marinad. Låt stå i kylen ca 1 dygn. Rör om då och då.
Sätt ugnen på 125°. Ta upp och torka filén med hushållspapper. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 45 min.
Ta köttet ur ugnen och bryn det runt om i smör så att det får fin färg. Låt vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
Recept av Maria Silfverschiöld