Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad dovhjortytterfilé

Recept på marinerad dovhjortytterfilé. Smakrik filé som serveras i tunna skivor. Allt som krävs är lite tålamod, för köttet ska ligga länge i sin marinad. Filén är lika god varm som kall.

Marinerad dovhjortytterfiléMarinerad dovhjortytterfiléMarinerad dovhjortytterfilé

Ingredienser

  • 400 gdovhjortytterfilé
  • 1 krukabasilika
  • 3 klyftorvitlök
  • 0,25röd chili- t ex spansk peppar
  • 100 gsoltorkade tomater
  • 0,75 dlsalt
  • 1 lvatten

Stekning

  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Marinad: Repa bladen från basilikan. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser med vattnet i en skål.

  2. Lägg filén i marinaden så att hela täcks av marinad. Låt stå i kylen ca 1 dygn. Rör om då och då.

  3. Sätt ugnen på 125°. Ta upp och torka filén med hushållspapper. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 45 min.

  4. Ta köttet ur ugnen och bryn det runt om i smör så att det får fin färg. Låt vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Maria Silfverschiöld

Prenumerera på Allt om Mat - hitta aktuell kampanj här!