Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad bärsallad & yoghurtpannacotta

Pannacotta på yoghurt blir väldigt fräscht och gott! Här serveras den med en härlig sallad på sommarens bästa bär.

Marinerad bärsallad & yoghurtpannacotta
Marinerad bärsallad & yoghurtpannacotta
Marinerad bärsallad & yoghurtpannacotta
Foto: Thomas Carlén

Pannacotta

  • 1 mskgelatinpulver
  • 3 mskvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 mskströsocker
  • 4 dlnaturell yoghurt- mild

Bärsallad

  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 1lime- zestat skal
  • 1 mskmynta- hackad
  • 125 gröda vinbär
  • 125 gblåbär
  • 125 ghallon- röda
  • 125 gbjörnbär

Till garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Pannacotta: Blanda gelatinpulvret med kallt vatten i en kopp och låt pulvret svälla någon minut. Koka upp grädden i en kastrull, ta av den från värmen. Blanda ner gelatin, vanilj- och strösocker och vispa så det löser upp sig. Tillsätt yoghurt och rör om.

  2. Häll upp blandningen i fyra stora dessertglas. Ställ in glasen i kylen för att stelna i cirka 2 timmar.

  3. Bärsallad: Koka upp vatten, strösocker, snittad vaniljstång och limeskal. Rör om tills sockret löst sig och koka i 2 minuter. Ställ i kallt vattenbad för att kallna.

  4. Blanda ner hackad mynta och sköljda vinbär, blåbär, hallon och björnbär. Blanda försiktigt med en slicke­pott.

  5. Lägg upp bärsalladen på toppen av pannacottan och ös över sockerlagen vid serveringen.

  6. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök