Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacotta på yoghurt blir väldigt fräscht och gott! Här serveras den med en härlig sallad på sommarens bästa bär.
Pannacotta: Blanda gelatinpulvret med kallt vatten i en kopp och låt pulvret svälla någon minut. Koka upp grädden i en kastrull, ta av den från värmen. Blanda ner gelatin, vanilj- och strösocker och vispa så det löser upp sig. Tillsätt yoghurt och rör om.
Häll upp blandningen i fyra stora dessertglas. Ställ in glasen i kylen för att stelna i cirka 2 timmar.
Bärsallad: Koka upp vatten, strösocker, snittad vaniljstång och limeskal. Rör om tills sockret löst sig och koka i 2 minuter. Ställ i kallt vattenbad för att kallna.
Blanda ner hackad mynta och sköljda vinbär, blåbär, hallon och björnbär. Blanda försiktigt med en slickepott.
Lägg upp bärsalladen på toppen av pannacottan och ös över sockerlagen vid serveringen.
Garnera med mynta.
Recept från Mitt kök