Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinerad ansjovis

En marinad smaksatt med rödlök och persilja, som går snabbt att tillreda och gör ansjovisen smarrig på bara ett par timmar i kylen!

Marinerad ansjovis
Marinerad ansjovis
Marinerad ansjovis
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 burkaranjovisfiléer- à 125 g
  • 1rödlök
  • 3 mskpersilja- finstrimlad

Marinad

  • 3 mskrapsolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskvin- rött eller vitt
  • 1 mskvatten
  • 1 krmvitpeppar- svart eller

Gör så här

  1. Häll av ansjovisfiléerna och låt dem rinna av. Skala och skär löken i tunna skivor. Varva ansjovisfiléer, lök och persilja i en burk eller skål.

  2. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och häll över. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp 2-3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök