Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinad till lammspett

När man grillar många grillspett kan ett tips vara att lägga dem i ett fiskgaller. På så sätt går det lätt att vända dem alla på en gång. Halloumiost är en cypriotisk fårost som ska ätas nygrillad.

Marinad till lammspett
Marinad till lammspett
Marinad till lammspett

Ingredienser

  • 1 kglammkött- benfritt (stek, ytterfilé eller kotlett)
  • 250 ghalloumiost
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 2 tskoregano

Marinad

  • 1 mskkinesisk soja
  • 2 mskolja
  • 2 tsktimjan
  • 1 mskoregano
  • 2lagerblad- smulade
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2vitlöksklyftor- små pressade
  • 1citron- rivet skal

Tillbehör

  • tomat och myntasallad- (se recept 12/21 2002)
  • basilikasås med vitlök och tomater- (se recept 12/21 2002

Gör så här

  1. Skär köttet fritt från hinnor och skär det i 3 cm stora bitar.

  2. Blanda samman marinaden, blanda ner köttet och låt det ligga svalt några timmar eller längre.

  3. Skär osten i 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och trä upp det och osten på grillspett. Grilla dem ca 8 minuter. Snurra dem under grillningen. Strö över lite oregano.

Vad tyckte du om receptet?