Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marinad till nötkött

Det blir så mycket mer smak när köttet får ligga i marinad innan du grillar det. Marinad till kött med basilika och rödvin ger kraftfull och mustik smak åt grillat nötkött. En sats räcker till ungefär 500 gram kött.

Marinad till nötköttMarinad till nötköttMarinad till nötkött
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 dlrött vin
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Blanda alla ingredienser i en skål.

  2. Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet, täck över med plastfolie och låt stå i kylen 1-2 timmar men inte mer än 2 timmar.

  3. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.

Vad tyckte du om receptet?