Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maries klargravade strömming med fänkålsknäcke

Så här går det till att förvandla strömming till en delikatess.

Maries klargravade strömming med fänkålsknäcke
Maries klargravade strömming med fänkålsknäcke
Maries klargravade strömming med fänkålsknäcke

Dag 1

  • 300 gströmmingfiléer
  • 12ättiksprit
  • 5 dlvatten
  • 1 msksalt

Dag 2

  • 2schalottenlökar
  • 1purjolök- en bit på 10 cm
  • 0,5 tsksalt
  • 3 mskströsocker
  • 1 dldill- hackad
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 mskkryddpeppar- krossad
  • 3lagerblad
  • 1 tsksvartpeppar

Gör så här

  1. Dag 1: Skölj strömmingarna, dra av skinnet och låt dem rinna av väl. Blanda ättika, vatten och salt och lägg strömmingen i blandningen 12 timmar. 2.Dag 2: Ta upp och låt strömmingen rinna av väl. Skala och strimla schalottenlök, skölj och strimla purjolöken.

  2. Blanda salt, socker, lök, dill, olja, kryddpeppar, lagerblad och svartpeppar. Varva strömmingen med kryddblandningen i en burk. Lägg på ett fat och en tyngd och ställ kallt minst 2 dygn. Servera strömmingen på gott knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?