Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsfräs

Recept på rödbetsfräs. Koka gärna en stor sats naket korn och frys in i småportioner. Snabbmat som är slowfood i kroppen - man håller sig mätt länge. Ädelosten kan bytas mot annan smakrik ost. Valnötter är gott att servera till.

Rödbetsfräs
Rödbetsfräs
Rödbetsfräs

Ingredienser

  • 1,5 dlnaket korn
  • 4,5 dlvatten
  • 300 grödbetor
  • 100 gädelost- gärna sörmlands ädel
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj kornen och koka dem i vattnet ca 45 min. Låt rinna av.

  2. Skala och riv rödbetorna grovt.  Grovriv osten. Smält ihop ost och rödbetor på medelvärme i en stekpanna.

  3. Tillsätt de kokta kornen, smaka av med salt och peppar.

    Foto: Charlie Drevstam

Vad tyckte du om receptet?