Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor

Recept på märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor. Du kan använda smör i kryddtäcket om du inte hittar märg. Färska bondbönor kan ersättas med 175 g frysta.

Märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor
Märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor
Märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor

Ingredienser

  • 900 gkalvrygg- urbenad, putsad
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Märgöverbak

  • 50 gmärg- eller smör
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 1 mskkörvel- finhackad
  • 1 tskrosmarin- finhackad
  • 0,5 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 1 krmsalt

Pommes de terre Mirette

  • 750 gpotatis- fast
  • 150 gsmör
  • 20 gtryffel
  • 0,5 dlkalvfond- konc
  • 60 gparmesan
  • 0,5 tsksalt

Bondbönor

  • 500 gbondbönor
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skölj märgen i kallt vatten ca 15 min och låt den sedan rinna av (detta hoppar man över om man använder smör). Lägg märg eller smör och örter i en matberedare och mixa tills det är slätt. Blanda ner pankon och krydda med salt.

  2. Sätt ugnen på 150°. Putsa eventuellt köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Tryck ut örttäcket på köttet.

  3. Tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 45 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.

  4. Potatis: Skala och skär potatisen i tändstickstunna strimlor. Låt smöret smälta i en stekpanna på medelvärme. Lägg potatisen i stekpannan och låt den puttra sakta tills den är genommjuk.

  5. Riv tryffeln. Blanda ner tryffeln i potatisen och tillsätt fond och salt. Häll potatisen i en ugnssäker form och riv över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 10 min.

  6. Bönor: Sprita och skala bönorna. Koka dem i vatten med salt ca 2 min. Låt rinna av.

  7. Servera köttet med potatis och bönor. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Mattias Larsson och Andreas Larsson