Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mjuk kaka med smak av havre och mandel, den bakas av skrädmjöl som tillverkas på Mårbacka. Skrädmjölet är ett havremjöl där havren rostats och finmalts. På Mårbacka serverades grädde och lingonsylt till denna kaka, men den är minst lika god till eftermiddagskaffet.
Receptet kommer från Mårbackastiftelsens samlingar.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda skrädmjöl, socker, bakpulver och de rivna bittermandlarna i en bunke.
Rör ner mjölblandningen och vattnet växelvis i ägg och sockersmeten.
Blanda till sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad kakform.
Grädda i ugn, 175 grader, i 50 minuter. Låt kakan svalna innan du serverar den.
Recept från Mitt kök