Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängtårta

Maffiga tårtan som är enkel att göra på färdigköpta bottnar.

Marängtårta
Marängtårta
Marängtårta
Marängtårta. Foto: Annika Broman.

Ingredienser

  • 50 gmandelspån
  • 0,5 påsemaränger
  • 2 stägg
  • 2 msksocker
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 200 gnutella- (färdigköpt nötkräm)
  • 1 stmarängbotten
  • blockchoklad- smält
  • jordgubbar- eller andra bär

Gör så här

  1. Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna.

  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor med 1 mat-sked socker. Vispa äggvitor med 1 matsked socker. Vispa grädden. Blanda ihop allt försiktigt med hälften av mandelpåsen.

  3. Lägg den färdigköpta marängbotten i en springform.

  4. Varva vispet och maränger och nutella ovanpå marängbottnen. Strö mandelspån överst. Ställ in i frysen.

  5. Vid servering, ringla choklad över tårtan (smält choklad i en plastpåse i varmt vatten och klipp ett litet litet hål). Dekorera med bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök