Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängtårta med röda bär

Recept på marängtårta med röda bär. Färdigköpta marängbottnar gör den här tårtan riktigt snabblagad. Bred en klick vispgrädde i botten på fatet så sitter tårtan på plats.

Marängtårta med röda bär
Marängtårta med röda bär
Marängtårta med röda bär

Ingredienser

  • 1 förpmarängbottnar- (180 g)
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 1 krmvaniljpulver
  • 250 gjordgubbar
  • 100 gröda vinbär
  • 250 ghallon
  • 3 msklemon curd
  • 1passionsfrukt
  • 0,5 dlkokoschips- rostade

Gör så här

  1. Vispa grädden med florsocker och vaniljpulver.

  2. Snoppa jordgubbarna och skär hälften i skivor. Repa vinbären (spara några hela till garnering).

  3. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på hälften av grädden.

  4. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda lemon curd och passionsfruktskött och ringla eller bred det över grädden. Strö över hälften av bären. Lägg på en marängbotten och bred över resten av grädden. Toppa med resterande bär. Strö över kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin