Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här fluffiga tårtan blir garanterat populär hos både stora och små gäster!
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till cirka 55-60 grader under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat.
Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
Rita upp två cirklar, cirka 20 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter. Du kan öppna ugnen en gång under gräddningen och släppa ut lite ånga. De är färdiga när undersidan på marängerna känns torr och släpper från papperet. Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten. Låt marängerna svalna på papperen.
Frosting: Vispa upp smöret. Sikta florsockret, det är viktigt att sikta så att det inte blir klumpar, och vispa i det i smöret. Tillsätt Philadelphiaost och vispa till en slät frosting. Blanda i Nutella.
Bred hälften av frostingen över den första marängbotten, lägg på den andra botten och bred över resten av frostingen. Garnera med hyvlad, mörk choklad och hasselnötter.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök