Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mandelmarängtårta med citron. Enkel god marängtårta med syrlig fyllning.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, vik upp kanterna, så att det bildas en form, cirka 25x35 centimeter. Smöra papperet lätt med mjukt smör.
Marängbotten: Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret lite i taget, under vispningen. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank, cirka 10 minuter. Bred ut smeten i formen. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt den svalna på galler. Dela mandelmarängen på längden i två lika stora delar. Ta loss bakplåtspapperet.
Fyllning: Blanda kesella och lemoncurd till en slät smet. Tillsätt citronskal och vaniljsocker. Vispa grädden tjock och blanda med citronkesellan. Bred ut på den ena halva marängbotten. Fördela hallonen över citronfyllningen. Lägg över den andra marängbotten.
Garnering: Vispa grädden tjock och spritsa rosor på tårtan och garnera med hallon och mynta.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök