Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den klassiska franska tårtan Vacherin, ska innehålla maräng, grädde och glass eller sorbet. Här har vi valt hallonsorbet som läckert förenar sig med pistagemaräng.
Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa till en fast marängsmet. Rör ner de hackade pistagenötterna.
Rita ut 2 cirklar cirka 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Bred ut marängen i cirklarna. Grädda i ugn, 125 grader, cirka 1 1/2 timme tills marängen är torr. Verkar den fuktig i mitten låt bottnarna stå ytterligare en stund i ugnen, men sänk till 50 grader. Låt bottnarna svalna.
Vispa grädden och rör ner hallonsylten. Hit kan du förbereda tårtan.
Fördela hallonsorbeten på en marängbotten och täck med resterande botten. Klicka ut grädden på översta marängbottnen. Servera genast.
Recept från Mitt kök