Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispig marängtårta. En marängbotten som läggs ihop med syrlig citronkräm emellan och toppas med fluffig grädde blir så god att man gärna gör den om igen.
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till halvhårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till hårt skum. Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Grädda bottnen mitt i ugnen ca 1 timme och 20 min. Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan den vänds upp på ett galler. Dra bort bakplåtspapperet.
Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med halverade jordgubbar.
Foto: Fotograf Åsa Dahlgren/parasoll
Tips! Är det svårt att få tag på jordgubbar kan marängtårtan dekoreras med flisad mörk choklad och rivet citronskal eller krossad daim.