Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängtårta toppad med syrliga frukter. En fullkomligt underbar drömdessert. Fylld med sammetslen citronkräm och fluffig grädde.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och salt till en fluffig och fast smet. Tillsätt hälften av sockret och vispa kraftigt. Tillsätt resten av sockret och vispa tills maräng- smeten är blank och hård. Rör försiktigt ner maizena och äppelcidervinäger. Bred ut smeten till en rundel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda långt ner i ugnen i 75-80 minuter. Stäng av värmen och låt marängbottnen stå kvar några timmar i ugnen.
Fortsätt med citronkrämen. Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda i en kastrull med smör, äggulor, vispgrädde och socker. Sjud krämen tills den tjocknar på svag värme under omrörning. Låt svalna i en bunke.
Kärna ur plommonen och dela dem i mindre klyftor. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna. Lägg plommon med vaniljfrön, florsocker och citronsaft i en kastrull och sjud tills plommonen knappt mjuknat. Lägg i en skål att svalna. Vispa grädden fluffig. Dela passionsfrukterna på mitten och skrapa ur innehållet i en skål.
Garnera marängbotten med avsvalnad citronkräm. Fyll på med grädde och toppa med plommon och passionsfrukt.
Recept från Mitt kök