Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
30 min + 1 tim 40 min i ugn
Louise har valt att göra en glutenfri tårta som sitt bästa recept. Anledning till det är att hon har två småsystrar som båda är glutenintoleranta, så det som bakas hemma är oftast utan gluten.
Marängbotten: Sätt ugnen på 150°. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Tillsätt hälften av strösockret, fortsätt vispa. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en riktigt fast marängsmet. Sikta i florsockret och vänd ner försiktigt. Bred ut marängsmeten så jämt som möjligt i den markerade cirkeln. Strö över mandelspån och strösocker.
Grädda i nedre delen av ugnen 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 1 1/2 timme. Låt marängbottnen kallna på galler innan papperet försiktigt dras bort.
Chokladmousse: Hacka choklad och smält i skål över vattenbad. Blanda i äggulan. Låt svalna. Vispa grädden till fast skum. Vänd först ner hälften av grädden i chokladen och sedan försiktigt resten. Låt stå i kyl ca 2 timmar.
Bred moussen över marängbottnen och garnera med hallon och rostade mandelspån.