Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God tårta med maräng som enkelt kan varieras med bär efter säsong.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna med elvisp i cirka 3 minuter tills de är vita och fasta.
Tillsätt socker och citronsaft. Vispa några minuter tills blandningen har blivit glansig. Blanda i maizenan.
Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper. Forma två lika stora runda bottnar, cirka 20 centimeter i diameter. Gör en kant på bottnarna så det går att fylla dem när de är gräddade.
Grädda en botten i taget i ugnen. Grädda i 15 minuter på 150 grader, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna på ett galler.
Vispa grädden. Rosta mandeln i en torr panna så att den får lite färg.
Fyll första bottnen med grädde och mandelspån, lägg på den andra bottnen och bred på ett rejält lager grädde. Avsluta med bären.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök