Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängsviss för vuxna med hallon och ljuvlig vaniljsås. Peach melba friskas upp med syrliga hallon, söta persikor och en ljuvlig råkräm. Råkrämen är en snabbvariant på vaniljsås.
Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och -frön. Vispa äggulor och socker. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning. Låt glassmeten kallna, och gärna mogna i kylen ca 12 timmar.
Frys glassmeten i glassmaskin. Lägg den i en form med lock. Frys in den ca 3 timmar.
Maräng: Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, vispa till ett fast skum. Vänd ner chokladsåsen lite slarvigt. Klicka ut smeten till 16 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar, tills marängerna känns torra. Låt kallna på galler.
Hallonsås: Koka upp hallonen och låt koka ca 1 minut. Mixa dem med ½ dl florsocker med mixerstav. Passera eventuellt såsen genom en sil. Låt kallna.
Råkräm: Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa därefter grädden fluffigt. Blanda ihop ägg och grädde. Skölj citronen och riv skalet. Blanda ner citronskalet i krämen.
Låt persikorna rinna av och skär dem i grova bitar. Varva maränger, hallonsås, råkräm, persikor och glass i portionsglas eller en stor skål. Garnera med hallon och servera genast.