Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marängsviss med twist, med bananglass, hallon och chokladfudgesås. Pastafärg, av märket Squires kitchen, finns att köpa på Panduro hobby och på nätet.
Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor och ättiksprit med hälften av sockret till fast skum. Häll därefter i resten av sockret lite i taget och vispa till en tjock och fast marängsmet. Ringla i pastan eller färgen och vänd runt försiktigt med en knivspets utan att det blandas för mycket. Klicka ut ca 16 marängtoppar med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 1 timme.
Bananglass: Låt glassen tina något i rumstemperatur. Lägg den i en matberedare. Skala och mosa bananerna och lägg dem i matberedaren. Mixa slätt. Häll glassen i en form och frys in igen.
Chokladfudgesås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka 3–4 min. Låt kallna.
Grädde: Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön och grädde. Vispa grädden fluffigt lös.
Servering: Varva maränger med glass, grädde och hallon . Ringla över sås och strö på mandelspån.