Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås!

Recept på marängsviss med twist, med bananglass, hallon och chokladfudgesås. Pastafärg, av märket Squires kitchen, finns att köpa på Panduro hobby ­och ­på nätet.

Marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås!
Marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås!
Marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås!
Recept på marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås! Foto: Joel Wåreus

Marängsviss med twist

  • 3äggvitor
  • 1 krmättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskröd pastafärg- eller rosa eller 1 tsk röd hushållsfärg

Banan- & vaniljglass

  • 1 lvaniljglass
  • 3bananer- mogna

Chokladfudgesås

  • 1,5 dlsirap- ljus
  • 2 msksmör
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlkakao
  • 0,5 krmsalt

Vaniljgrädde

  • 3 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång

Garnering

  • 2 askarhallon- färska (à 125 g) eller 1 paket frysta tinade (225 g)
  • 1 påsemandelspån- rostade (50 g)

Gör så här

  1. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor och ättiksprit med hälften av sockret till fast skum. Häll därefter i resten av sockret lite i taget och vispa till ­en tjock och fast marängsmet. Ringla i pastan eller färgen och vänd runt försiktigt med en knivspets utan att det blandas för mycket. Klicka ut ca 16 maräng­toppar med hjälp av två skedar på en ­plåt med bakplåtspapper.

  2. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 1 timme.

  3. Bananglass: Låt glassen tina något i rumstemperatur. Lägg den i en matberedare. Skala och mosa bananerna och lägg dem i matberedaren. Mixa slätt. Häll glassen i en form och frys in igen.

  4. Chokladfudgesås: Blanda alla ­ingredienser i en kastrull och låt småkoka 3–4 min. Låt kallna.

  5. Grädde: Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön och grädde. Vispa grädden fluffigt lös.

  6. Servering: Varva maränger med glass, grädde och hallon . Ringla över sås och strö på mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?